Άρθρο μου στο being.gr

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι κατεξοχήν περίοδος για ανασυγκρότηση,δημιουργικότητα και νέες τάσεις! Έφτασε η ώρα να δώσουμε στο σώμα μας κάτι διαφορετικό και να αλλάξουμε την χειμερινή ρουτίνα του γυμναστηρίου.

Το ποδήλατο είναι μια από τις πιο ευχάριστες και πιο αποδοτικές μορφές άσκησης που μπορούμε να κάνουμε για να τονώσουμε το σώμα αλλά και την ψυχολογία μας! Μπορείτε να ξεκινήσετε τις πρώτες βόλτες σας από 45′ και προοδευτικά να φτάσατε μέχρι και 120′ με μικρά διαλείμματα. Κινηθείτε με ασφάλεια στους δρόμους οδηγώντας στην δεξιά πλευρά,φορώντας πάντα το κράνος και τηρώντας τον Κ.Ο.Κ.

Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι που θα σας κάνουν να αγαπήσετε το ποδήλατο και να το βάλετε σύντομα στην καθημερινότητα σας!

  1. Είναι μια άριστη καρδιοναπνευστική δραστηριότητα που βελτιώνει την φυσική μας κατάσταση ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τον μεταβολισμό.
  2.  Μας κάνει φιλικότερους προς το περιβάλλον,γρηγορότερους σε μετακινήσεις εντός πόλεως και οικονομικότερους εξοικονομώντας χρήματα από βενζίνη και πάρκινγκ.
  3.  Γυμνάζει και δυναμώνει τα κάτω άκρα,κυρίως γλουτούς και τετρακέφαλους,ένα πολύ σημαντικό σημείο του σώματος μας ιδίως για το γυναικείο φύλο.
  4. Οι ενδορφίνες που παράγονται μετά από μια βόλτα ή προπόνηση θα ανεβάσουν την διάθεση μας στα ύψη και θα μας βοηθήσουν να αποβάλλουμε το στρες.
  5. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή θα δούμε σύντομα το δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει,θα μειώσουμε την χοληστερίνη και θα “κάψουμε” μέχρι 800 θερμίδες ανά ώρα.
  6. Ιδανικός τρόπος για να έρθουμε σε άμεση επαφή με την φύση,να απολαύσουμε τοπία,να χαλαρώσουμε και να πάρουμε καθαρό οξυγόνο.
  7. Ο κύκλος των γνωριμιών μας θα μεγαλώσει αφού σύντομα θα γνωρίσουμε κόσμο που μοιράζεται την ίδια τρέλα και θα ανταλλάξουμε νέες ιδέες.
  8. Θα βελτιώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και θα προστατέψουμε το σώμα μας από σημαντικές ασθένειες όπως αρθρίτιδα,καρδιακά επεισόδια και κατάθλιψη.
  9. Δεν υπάρχει όριο…απευθύνεται σε άντρες,γυναίκες και σε όλες τις ηλικίες.
  10. Μην το σκέφτεσαι,έφτασε η ώρα για την πρώτη βόλτα!